bewaar
Kruidige visballetjes
Kruidige visballetjes
bewaar

Kruidige visballetjes

45 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

krenten

2 eetlepels

pijnboompitten

1

kruidenbouillontablet

2 eetlepels

witte-wijnazijn

450 g

verse kabeljauwfilet

3

bosuitjes

½ zakje

verse dille

sneetjes

oud witbrood

1 teentje

knoflook

2 theelepels

tomatenpuree

1

ei

½ theelepel

kaneelpoeder

zout

(versgemalen) peper

5 eetlepels

bloem

8 eetlepels

olijfolie

schijfjes

citroen

Aan de slag

In kommetje krenten laten weken in 2 eetlepels warm water. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. In ruime pan 5 dl water aan de kook brengen en bouillontablet erin oplossen. Azijn toevoegen en visfilets in bouillon in ca. 4 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen bosuitjes schoonmaken en fijn snijden. Dille fijn knippen. Met schuimspaan vis uit pan nemen en goed laten uitlekken. Visvlees in kom doen en met vork heel fijn maken. Korstjes van brood snijden, brood verkruimelen en 2/3 deel aan vis toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bosui, krenten, pijnboompitten, dille, tomatenpuree, ei, kaneelpoeder, zout en peper aan vis toevoegen. Alles goed door elkaar kneden tot smeuïg, samenhangend mengsel. Zonodig meer broodkruim toevoegen. Van vismengsel ca. 20 balletjes vormen. Bloem in diep bord strooien. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Visballetjes door bloem wentelen en op niet te hoog vuur in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Serveren met schijfjes citroen.

algemeenOok te serveren als mezze voor 6 personen.