bewaar
Schelpje met gegratineerde rivierkreeftjes
Schelpje met gegratineerde rivierkreeftjes
bewaar

Schelpje met gegratineerde rivierkreeftjes

30 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teentje

knoflook

25 g

pijnboompitten

1 sneetje

oud witbrood

4 takjes

peterselie

2 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

zout

(versgemalen) peper

2

bosuitjes

2 bakjes

rivierkreeftjes

1 bekertje

creme fraiche

½ eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Knoflook pellen en grof hakken. In keukenmachine pijnboompitten, brood, knoflook en peterselie tot kruimelige massa mengen. Olie erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom bosuitjes, rivierkreeftjes en crème fraîche voorzichtig door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Schelpen of schaaltjes licht invetten en rivierkreeftjesmengsel erin scheppen. Kruimmengsel erover verdelen.In midden van oven schelpen met rivierkreeftjes in 10 à 15 minuten goudbruin laten kleuren en door en door heet laten worden.