Schelpje met gegratineerde rivierkreeftjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 25 g pijnboompitten
- 1 sneetje oud witbrood
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- zout
- (versgemalen) peper
- 2 bosuitjes
- 2 bakjes rivierkreeftjes (à 100 g)
- 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Keukenspullen
- keukenmachine
- schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Knoflook pellen en grof hakken. In keukenmachine pijnboompitten, brood, knoflook en peterselie tot kruimelige massa mengen. Olie erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom bosuitjes, rivierkreeftjes en crème fraîche voorzichtig door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Schelpen of schaaltjes licht invetten en rivierkreeftjesmengsel erin scheppen. Kruimmengsel erover verdelen.In midden van oven schelpen met rivierkreeftjes in 10 à 15 minuten goudbruin laten kleuren en door en door heet laten worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 7 g
- vet 21 g