Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes

frans
voorgerecht
4 personen
3
147
Advertentie
Ingrediënten
- 1 prei
- 2 aardappels (kruimig) (ca. 300 g)
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 pot visfond (380 ml)
- 1 zakje saffraan
- 3 eetlepels creme fraiche
- zout
- (versgemalen) peper
- 1 bakje rivierkreeftjes (100 g koelvitrine)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Prei wassen en schoonmaken. Witte en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in heel dunne ringetjes snijden en apart houden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Witte en lichtgroene preiringen ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saffraan toevoegen. Afgedekt in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels en prei met kookvocht in keukenmachine pureren (of door zeef wrijven).
- Aardappel-preipuree met 4 dl water en apartgehouden preiringen aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Rivierkreeftjes toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 12 g
- vet 8 g