bewaar
Rivierkreeftjes in court-bouillon
Rivierkreeftjes in court-bouillon
bewaar

Rivierkreeftjes in court-bouillon

1 uur 40 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 dl

court-bouillon

1 dl

witte wijn

1 stukje

foelie

1

laurierblaadje

zout en peper

2 bakjes

rivierkreeftjes

25 g

boter of margarine

2 theelepels

citroensap

Aan de slag

1

In een steelpan court-bouillon, witte wijn, foelie en laurier tot de helft inkoken. Bouillon zeven. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.

2

Rivierkreeftjes in koude bouillon doen en aan de kook brengen. Rivierkreeftjes 1/2 minuut zachtjes koken in de bouillon. Intussen in andere pan boter smelten. Rivierkreeftjes met 1 à 2 eetlepels bouillon over vier borden verdelen. Over de rivierkreeftjes nog 1/2 eetlepel gesmolten boter en 1/2 theelepel citroensap scheppen. Direct serveren met vers (warm) stokbrood.

tip

algemeenBasisrecept court-bouillon: 1 wortel wassen en in plakjes snijden. 1 ui pellen en in ringen snijden. 1 stengel bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, 1 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc), 1 laurierblaadje, 2 takjes verse tijm, 8 zwarte-peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.