bewaar
Rivierkreeftjes in court-bouillon
Rivierkreeftjes in court-bouillon
bewaar

Rivierkreeftjes in court-bouillon

1 uur 40 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

court-bouillon

100 ml

witte wijn

1 stukje

foelie

1

laurierblaadje

zout en peper

2 bakjes

rivierkreeftjes

25 g

boter of margarine

2 theelepels

citroensap

Aan de slag

1

In een steelpan court-bouillon, witte wijn, foelie en laurier tot de helft inkoken. Bouillon zeven. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.

2

Rivierkreeftjes in koude bouillon doen en aan de kook brengen. Rivierkreeftjes 1/2 minuut zachtjes koken in de bouillon. Intussen in andere pan boter smelten. Rivierkreeftjes met 1 à 2 eetlepels bouillon over vier borden verdelen. Over de rivierkreeftjes nog 1/2 eetlepel gesmolten boter en 1/2 theelepel citroensap scheppen. Direct serveren met vers (warm) stokbrood.

algemeenBasisrecept court-bouillon: 1 wortel wassen en in plakjes snijden. 1 ui pellen en in ringen snijden. 1 stengel bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, 1 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc), 1 laurierblaadje, 2 takjes verse tijm, 8 zwarte-peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rivierkreeftjes in court-bouillon

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig