bewaar
Kaassoezenkrans
Kaassoezenkrans
bewaar

Kaassoezenkrans

40 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

bloem

100 g

boter of margarine

1 dl

melk

5

eieren

zout en peper

175 g

gruyère

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Boven kom bloem zeven. In ruime steelpan boter met 1 dl water en melk langzaam aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Bloem toevoegen en tot deegbal roeren. Pan terugzetten op vuur en roux op middelhoog vuur al roerend in 2 à 3 minuten laten garen. Mengsel overdoen in beslagkom en tot lauwwarm laten afkoelen. Vervolgens 4 eieren één voor één door roux tot gladde massa roeren. Beslag op smaak brengen met zout en peper. Helft van kaas door beslag roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Beslag met behulp van 2 eetlepels in ruime cirkel op bakplaat scheppen. Laatste ei loskloppen en deegcirkel met kwastje hiermee bestrijken. Bestrooien met rest van geraspte kaas. Deeg in midden van oven in 15 à 20 minuten gaar bakken. Gougère lauwwarm serveren en iedereen stukjes laten afbreken.

tip

Soezenbeslag maken

Instructievideo - 01:59 min.