Kaasquiche met Provençaalse tomaten

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g bloem
- zout
- 75 g koude boter of margarine
- 4 eieren (M)
- 125 ml crème fraîche
- peper
- 100 g geraspte emmentaler (kaas)
- 100 g geraspte Gruyère (kaas)
- 5 tomaten
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden (gedroogde)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Keukenspullen
- quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar roeren. Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes door bloem snijden. Koud water (1 à 2 eetlepels) toevoegen en met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Vorm invetten. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg, met vork gaatjes in bodem prikken. Eieren loskloppen met crème fraîche, ca. 1/2 theelepel zout en peper. Emmentaler en gruyère erdoor roeren. In taartvorm schenken. Tomaten wassen, halveren en snijvlakken bestrooien met Provençaalse kruiden, zout en peper. Tomaten met snijvlak naar boven in taart zetten en besprenkelen met olijfolie. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Serveren met groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 745 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 34 g
- vet 54 g