bewaar
Suikertaart met amandelen
Suikertaart met amandelen
bewaar

Suikertaart met amandelen

55 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6 plakjes

roomboterbladerdeeg

45 g

garneeramandelen

3

eieren (M)

1 bekertje

crème fraîche

150 g

suiker

2 zakjes

vanillesuiker

poedersuiker om te bestrooien

1 el

bloem om te bestuiven

½ el

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • deegroller

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Vorm invetten. Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen. Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen. Amandelen erdoor mengen. Mengsel in vorm schenken. Met rest van suiker bestrooien.

2

Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken. Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden. Lekker met kaneelijs.