bewaar
Gevulde cakejes
Gevulde cakejes
bewaar

Gevulde cakejes

10 min. bereiden
15 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

zachte boter + boter om in te vetten

bloem om te bestuiven

50 g

suiker

1

ei

65 g

zelfrijzend bakmeel

1 el

melk

4 tl

lemon curd

poedersuiker om te bestrooien

Dit heb je nodig

  • mixer

  • 4 diepe en ovenvaste eierdoppen

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de eierdopjes in en bestuif ze met wat bloem. Klop met een mixer de boter, suiker en een mespunt zout. Klop daarna het ei erdoor tot een luchtig beslag ontstaat. Schep vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor en de melk. Vul de eierdoppen tot de helft met het beslag. Schep in elke eierdop 1 tl lemon curd. Vul de dopjes tot vlak onder de rand met de rest van het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 10-15 min. goudbruin en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.