bewaar
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
bewaar

Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur

25 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

½ pak

witbroodmix

75 g

zachte boter

125 ml

melk

1

ei

50 g

bruine basterdsuiker

2 theelepels

kaneel

70 g

rozijnen

50 g

gedroogde abrikozen

75 g

poedersuiker

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

In kom broodmix met 25 g boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op warme plaats deeg afgedekt ca. 30 min. laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot rechthoek van 30 x 20 cm. 50 g boter, basterdsuiker, 1 tl kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 cm lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt ca. 45 min. laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Zuidvruchtentaart in oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. In kom poedersuiker met 1 tl kaneel en 2 el water tot glanzend glazuur roeren. Glazuur over taart uitstrijken.