bewaar
Vruchtenstrudel
Vruchtenstrudel
bewaar

Vruchtenstrudel

25 min. bereiden
45 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

15 personen

1

citroen

2

appels

100 g

gedroogde abrikozen

100 g

geroosterde amandelen

100 g

rozijnen

4 eetlepels

Vin Santo

100 g

witte basterdsuiker

1 dl

olijfolie

275 g

bloem

½ theelepel

zout

poedersuiker om te bestrooien

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Schil van citroen wassen en raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden. Appel in kom doen en met 2 eetlepels citroensap besprenkelen. Abrikozen in kleine stukjes snijden. Amandelen grof hakken en erbij doen. Abrikozen, rozijnen en citroenschil met Vin Santo, 3 eetlepels basterdsuiker en 2 eetlepels olie omscheppen. Bloem met snufje zout in kom doen. Rest van suiker en olie erbij doen en met 1 dl water tot een soepel deeg kneden.

2

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakplaat met bakpapier bekleden. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg op aanrecht tot langwerpige lap (van ca. 40 bij 30 cm) uitrollen. Fruitmengsel erover verdelen, hierbij ca. 5 cm aan de lange kant onbedekt laten. Deeg met vulling oprollen, bij onbedekte reep eindigen. Zijkanten van de rol met een vork licht dichtdrukken. Rol op bakplaat leggen met naad naar beneden. In oven ca. 45 minuten bakken. Rol laten afkoelen, ruim met poedersuiker bestrooien en in plakjes gesneden serveren.

tip

algemeenDit gebak smaakt na een dag laten staan het lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Variaties: meng ook 2 theelepels kaneel door het fruitmengsel. Vervang de helft van de amandelen door walnoten. Vervang de abrikozen door gedroogde vijgen.