bewaar
Amandeltaart
Amandeltaart
bewaar

Amandeltaart

1 uur bereiden
2 uur wachten
77waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

blanke amandelen

2

eiwitten

1 mespunt

zout

265 g

suiker

4

eierdooiers

50 g

boter

2 theelepels

kaneelpoeder

½ eetlepel

boter om in te vetten

½ eetlepel

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Aan de slag

1

In keukenmachine amandelen tot poeder malen. In schone, vetvrije kom eiwitten met zout stijf kloppen. In grote pan met dikke bodem 250 g suiker met 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur in ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Van vuur af amandelpoeder, eierdooiers, eiwit, boter en 1 theelepel kaneelpoeder erdoor scheppen. Op laag vuur mengsel voortdurend roeren tot dik beslag ontstaat. Beslag laten afkoelen. Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Beslag in springvorm doen. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Taart in vorm ca. 2 uur laten afkoelen en in punten snijden. Bestrooien met kaneelpoeder

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amandeltaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig