bewaar
Amandeltaart
Amandeltaart
bewaar

Amandeltaart

1 uur bereiden
2 uur wachten
76waarderingen

Ingrediënten

250 g

blanke amandelen

2

eiwitten

1 mespunt

zout

265 g

suiker

4

eierdooiers

50 g

boter

2 theelepels

kaneelpoeder

½ eetlepel

boter om in te vetten

½ eetlepel

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Aan de slag

In keukenmachine amandelen tot poeder malen. In schone, vetvrije kom eiwitten met zout stijf kloppen. In grote pan met dikke bodem 250 g suiker met 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur in ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Van vuur af amandelpoeder, eierdooiers, eiwit, boter en 1 theelepel kaneelpoeder erdoor scheppen. Op laag vuur mengsel voortdurend roeren tot dik beslag ontstaat. Beslag laten afkoelen. Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Beslag in springvorm doen. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Taart in vorm ca. 2 uur laten afkoelen en in punten snijden. Bestrooien met kaneelpoeder