Room­pas­tei­tjes

(16) waardeer
nagerecht 12 stuks
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen van 4 à 5 cm

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 250 ºC of gasovenstand 6. Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten ontdooien. Intussen vanillestokje in lengte opensnijden en in pannetje met slagroom aan de kook brengen. Verwijder het vanillestokje, schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit en roer het door de slagroom. Eierdooiers losroeren met suiker en bloem. Ca. 3 eetlepels hete room erdoor roeren. Eiermengsel al roerend bij room in pan schenken en verwarmen tot mengsel iets gebonden is (niet laten koken). Pan van vuur nemen. Muffinvorm invetten. Plakjes bladerdeeg in vieren snijden. Elke holte met stukje bladerdeeg bekleden, goed aandrukken. Roommengsel over vormpjes verdelen. Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten bruin bakken. Pasteitjes uit oven in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen. Uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.
  2. Pasteitjes voor serveren dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.

Tip:

Tip: In plaats van een mini-muffinvorm kunt u ook een gewone muffinvorm (6 uitsparingen) gebruiken. Het bladerdeeg kunt u dan uitrollen om er rondjes van ca. 9 cm doorsnede uit te steken. De baktijd wordt dan ca. 15 minuten. NB: In Portugal gebruikt men kleine losse vormpjes. De pasteitjes worden in een gloeiend hete oven op ca. 350 ºC heel kort gebakken, tot er een bruin korstje op de roomvla zit.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.