bewaar
Rijsttaart
Rijsttaart
bewaar

Rijsttaart

1 uur 30 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

croissantdeeg

100 g

dessertrijst

½ liter

melk

1

vanillestokje

75 g

suiker

2

eierdooiers

1 eetlepel

custard

½ dl

koude melk

2

eiwitten

boter om in te vetten

1 pak

gedroogde peulvruchten

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • vlaaivorm of taartvorm (doorsnede ca. 20 cm)

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 180°C. Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier. Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken. Steunvulsel en bakpapier verwijderen. Intussen rijst met 1/2 liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen. Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen. Custard en 1/2 dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijstkooktijd aan rijst toevoegen. Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren. Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen. Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen. Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen.

2

Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken. Taart laten afkoelen en in punten verdelen. Lekker met slagroom.