bewaar
Chocolate chip cupcakes
Chocolate chip cupcakes
bewaar

Chocolate chip cupcakes

20 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur wachten
65waarderingen

Ingrediënten

100 g

chocolade extra puur 72%

125 g

ongezouten roomboter

125 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

cacaopoeder

3 el

halfvolle melk

100 g

witte chocolade

Dit heb je nodig

  • papieren cupcakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Hak de pure chocolade in stukjes. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

2

Spatel het bakmeel en de cacaopoeder zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de pure chocolade erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

3

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken.

4

Breek de witte chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie) en bestrijk de cupcakes ermee.

tip

bewaartipJe kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

variatietipGarneer de lauwwarme chocoladetopping met bloemen van marsepein. Rol met een deegroller een stukje cupcake marsepein (pakje 300 g) uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met een uitsteekvormpje bloemen uit en versier.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.