bewaar
Cupcakes met chocoladepaaseitjes
Cupcakes met chocoladepaaseitjes
bewaar

Cupcakes met chocoladepaaseitjes

Verstop voor je de cupcakes bakt een chocolade eitje in het beslag. Da's een leuke verrassing!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

250 g

ongezouten roomboter

75 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

3 el

halfvolle melk

125 g

zelfrijzend bakmeel

12

Delicata paaseitjes praline mix

125 g

poedersuiker

6 el

paashagel XL

Dit heb je nodig

  • papieren muffinvormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

  • handmixer

  • spuitzak met kartelmondje

Verstop voor je de cupcakes bakt een chocolade eitje in het beslag. Da's een leuke verrassing!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2

Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met een handmixer. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag en voeg de melk toe.

3

Verdeel ⅓ van het beslag over de muffinholtes. Druk in het midden van elke holte een paasei. Verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat je het paasei niet meer ziet. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 1 uur verder afkoelen.

4

Klop de rest van de boter met de handmixer in ca. 3 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop tot deze is opgenomen. Schep de crème in een spuitzak en spuit rozetten op de cupcakes. Bestrooi met de paashagel.