Cup­ca­kes met cho­co­la­de­paasei­tjes

Verstop voor je de cupcakes bakt een chocolade eitje in het beslag. Da's een leuke verrassing!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(6) waardeer
gebak Verstop voor je de cupcakes bakt een chocolade eitje in het beslag. Da's een leuke verrassing! 12 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
  • handmixer
  • spuitzak met kartelmondje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met een handmixer. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag en voeg de melk toe.
  3. Verdeel ⅓ van het beslag over de muffinholtes. Druk in het midden van elke holte een paasei. Verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat je het paasei niet meer ziet. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 1 uur verder afkoelen.
  4. Klop de rest van de boter met de handmixer in ca. 3 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop tot deze is opgenomen. Schep de crème in een spuitzak en spuit rozetten op de cupcakes. Bestrooi met de paashagel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Cupcakes met chocoladepaaseitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cup­ca­kes met cho­co­la­de­paasei­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

3
3
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 75 g kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met een handmixer.

4
4
  • 2 middelgrote eieren

Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

5
5
  • 3 el halfvolle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag en voeg de melk toe.

6
6
  • 12 Delicata paaseitjes praline mix

Verdeel ⅓ van het beslag over de muffinholtes. Druk in het midden van elke holte een paasei.

7
7

Verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat je het paasei niet meer ziet.

8
8

Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen.

9
9

Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 1 uur verder afkoelen.

10
10
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 125 g poedersuiker

Klop de rest van de boter met de handmixer in ca. 3 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop tot deze is opgenomen.

11
11
  • 6 el paashagel XL

Schep de crème in een spuitzak en spuit rozetten op de cupcakes. Bestrooi met de paashagel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.