Cupcakes met botercrème
Met of zonder versiering, deze cupcakes zijn sowieso een feestje! Helemaal met de heerlijke smaak van de zachte botercrème.
Ingrediënten
6 porties
185 g
ongezouten roomboter
60 g
kristalsuiker
1 tl
vanillestokje
1
middelgroot ei
2 el
halfvolle melk
60 g
zelfrijzend bakmeel
75 g
poedersuiker
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm 6-cups (AH Spaaractie)
handmixer
spuitzak
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop 60 g van de boter (per 6 stuks) met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met de mixer. Klop het ei erdoor en klop nog 3 min.
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Meng de rest van de boter met de poedersuiker en klop 6-8 min. met de mixer tot een egale en luchtige crème. Schep de botercrème in een spuitzak en verdeel in mooie toeven over de cakejes.
Cupcakes met botercrème
Met of zonder versiering, deze cupcakes zijn sowieso een feestje! Helemaal met de heerlijke smaak van de zachte botercrème.

6 porties
370 kcal
15 min. bereiden
125 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop 60 g van de boter (per 6 stuks) met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met de mixer. Klop het ei erdoor en klop nog 3 min.
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Meng de rest van de boter met de poedersuiker en klop 6-8 min. met de mixer tot een egale en luchtige crème. Schep de botercrème in een spuitzak en verdeel in mooie toeven over de cakejes.
serveertip:Versier de cupcakes met snoep, discodip of vers fruit.
variatietip:Meng de botercrème met eetbare kleurstof (Cake Décor) voor een mooi effect.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)185 g ongezouten roomboter
60 g kristalsuiker
1 tl vanillestokje
1 middelgroot ei
2 el halfvolle melk
60 g zelfrijzend bakmeel
75 g poedersuiker
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm 6-cups (AH Spaaractie)
handmixer
spuitzak