bewaar
Blueberry-cupcakes
Blueberry-cupcakes
bewaar

Blueberry-cupcakes

Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur 5 min. wachten
67waarderingen

Ingrediënten

12 porties

125 g

ongezouten roomboter

125 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

halfvolle melk

150 g

verse blauwe bessen

4 el

warm water

200 g

poedersuiker

1 el

zilveren parels

3 el

witte chocoladevlokken

Dit heb je nodig

  • papieren cupcakevormpjes

  • staafmixer

  • muffinvorm met 12 holtes

Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er 4 el blauwe bessen door.

3

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

4

Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Prak 4 bessen fijn met een vork, meng ze met 4 el warm water door de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met blauwe bessen, zilveren parels en vlokken.

tip

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.