bewaar
Pink lady cupcakes
Pink lady cupcakes
bewaar

Pink lady cupcakes

15 min. bereiden
2 uur 25 min. wachten
68waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

boter

125 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

2

eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

halfvolle melk

12 tl

aardbeienjam

1 bakje

roomkaas naturel

100 g

poedersuiker

2 el

bietensap

3 el

granaatappelpitjes

zilveren parels

Dit heb je nodig

  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer, spuitzak

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2

Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.

3

Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl jam en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

4

Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el bietensap tot een luchtige, roze massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak toefjes. Bestrooi direct met de granaatappelpitjes en zilveren parels.

algemeenGarneer de pink lady cupcake met een vlinder van marsepein. Rol met een deegroller een stukje cupcake marsepein (pakje 300 g) uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met een uitsteekvormpje een vlinder uit en versier.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.