bewaar
Meerzaden-cupcakes
Meerzaden-cupcakes
bewaar

Meerzaden-cupcakes

15 min. bereiden
2 uur 25 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

boter

125 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

2

eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

halfvolle melk

2 el

sesamzaad

2 el

pompoenpitten

2 el

gedroogde cranberry's

1 bakje

roomkaas naturel

100 g

poedersuiker

2 el

gemalen kokos

Dit heb je nodig

  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2

Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer het sesamzaad, de pompoenpitten en cranberry’s door het beslag.

3

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

4

Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de kokos.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.