Chocolade cupcakes
Zin in chocolade cupcakes? Met dit basisrecept heb je een goede start. Na het afkoelen hoef je ze alleen nog te decoreren. Ga jij bijvoorbeeld voor botercrème, meringue of chocolademousse?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen.
Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.
Versier de cupcakes met botercrème, meringue of chocolademousse.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolade cupcakes
Zin in chocolade cupcakes? Met dit basisrecept heb je een goede start. Na het afkoelen hoef je ze alleen nog te decoreren. Ga jij bijvoorbeeld voor botercrème, meringue of chocolademousse?
nagerecht
null personen
325 kcal
40 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen.
Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.
Versier de cupcakes met botercrème, meringue of chocolademousse.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g bruine basterdsuiker
2 middelgrote scharreleieren
125 g zelfrijzend bakmeel
1 el cacaopoeder
3 el halfvolle melk
100 g chocolade extra puur 70%
100 g witte chocolade
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes