bewaar
Tarte à l'orange
Tarte à l'orange
bewaar

Tarte à l'orange

1 uur 35 min. bereiden
3 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

150 g

bloem

275 g

fijne suiker

200 g

boter of margarine

1 mespunt

zout

7

perssinaasappels

3

eieren (middel groot)

poedersuiker uit strooibus

1 eetlepel

boter of margarine om in te vetten

2 eetlepels

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

  • bakpapier

  • blindbakvulling of gedroogde peulvruchten

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom bloem, 75 g suiker, 100 g boter, zout en ca. 1 eetlepel ijskoud water tot deeg kneden. Deeg ca. 15 minuten in koelkast laten rusten. Intussen 2 sinaasappels goed schoonboenen onder koud stromend water en schil eraf raspen. 5 Sinaasappels uitpersen en sap in pan schenken. Sinaasappelrasp en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen. Al roerend suiker oplossen en sap ca. 20 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Vorm invetten. Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm met deeg bekleden. Bakpapier op deeg leggen en blindbakvulling erop scheppen. In midden van oven bodem ca. 10 minuten bakken. Bakpapier met blindbakvulling verwijderen. Van ingekookt sap 1 1/2 dl in kom schenken, rest van boter toevoegen en laten smelten. Iets laten afkoelen en eieren erdoor kloppen. Mengsel in vorm schenken. Taart in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Sinaasappelpartjes door rest van ingekookt sap scheppen. Taart in ca. 3 uur goed laten afkoelen.

2

Taart in 6 à 8 punten snijden en op borden zetten. Sinaasappelpartjes met siroop ernaast scheppen. Borden en taart bestrooien met poedersuiker.

tip

algemeenBlindbakvulling: Een blindbakvulling is bedoeld om deeg mooi in vorm te krijgen. Er zijn speciale blindbakvullingen verkrijgbaar, maar u kunt ook gedroogde peulvruchten gebruiken.