bewaar
Chocoladebombe
Chocoladebombe
bewaar

Chocoladebombe

35 min. bereiden
3 uur wachten
105waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

extra bittere chocolade

7

bitterkoekjes

200 g

boter of margarine

200 g

suiker

3

eieren (middel groot)

160 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

½ bakje

roomkaas naturel

3 eetlepels

frambozenjam

1 dl

slagroom

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • glazen ovenvaste schaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Helft van chocolade au bain marie smelten. Bitter- koekjes fijnmalen in keukenmachine. Boter met suiker romig mixen. Eieren één voor één erdoor mixen. Bakmeel, zout en bitterkoekjes erdoor mixen. Gesmolten chocolade erdoor mengen. Vorm invetten, met bloem bestrooien en beslag erin scheppen. Taart in ca. 1 1/2 uur gaar bakken (met houten prikker controleren of taart gaar is). Taart laten afkoelen. Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel.

2

Taart overlangs in 6 lagen snijden. Onderste laag bestrijken met roomkaas, volgende laag met jam, herhalen tot taart is afgedekt met laatste laag.In pannetje chocolade in room laten smelten en tot egaal mengsel roeren. Mengsel over taart gieten en met mes hele taart met chocolade bedekken. Chocolade laten stollen.