Kaneel-appelsoufflé
145 kcal
55 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4
25 g
25 g
200 ml
2 eetlepels
1 zakje
100 ml
2 eetlepels
1 theelepel
Dit heb je nodig
souffléschaal inhoud ca. 2 liter
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2000 nr. 10 - Wijn proeven is fijnproeven
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren. Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in schaal scheppen in midden van oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct serveren.
Kaneel-appelsoufflé

nagerecht
6 personen
145 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren. Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in schaal scheppen in midden van oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
4 eieren
25 g boter of margarine
25 g bloem
200 ml melk
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml appelmoes
2 eetlepels citroensap
1 theelepel kaneelpoeder
0 boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
souffléschaal inhoud ca. 2 liter




