bewaar
Kaas-havermoutpannenkoekjes
Kaas-havermoutpannenkoekjes
bewaar

Kaas-havermoutpannenkoekjes

30 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

havermout naturel

75 g

bloem

75 g

gemalen oude kaas

3

eieren (middel)

2 dl

halfvolle melk

zout en peper

2 schaaltjes

broccoliroosjes

75 g

boter of margarine

Aan de slag

In kom havermout, bloem en kaas mengen. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen. Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten. Klontje boter verhitten in koekenpan. Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel. Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken. Over vier borden verdelen en serveren met broccoli. Lekker met tomatensalsa.