bewaar
Rundervinkschotel met courgette
Rundervinkschotel met courgette
bewaar

Rundervinkschotel met courgette

20 min. bereiden
20 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

boter of margarine

2 schaaltjes

rundervinken

2

courgettes

1½ zak

aardappelgolfjes

zout en peper

1 zakje

kaas-baconsaus

2 eetlepels

slagroom

100 g

gemalen oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In koekenpan 3 eetlepels boter verhitten. Rundervinken in ca. 4 minuten bruinbakken. Ovenschaal invetten met van rest boter. Courgettes wassen en in plakjes van 1/2 cm dik snijden. Aardappelgolfjes in schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Rundervinken uit pan nemen en in plakjes snijden. Courgette en rundervink dakpansgewijs in schaal leggen. Saus maken volgens gebruiksaanwijzing met 200 ml water en slagroom. Saus in schaal schenken en bestrooien met kaas. Schotel in ca. 20 minuten in oven gaar en goudbruin laten worden.