bewaar
Aardappelplakjes uit de oven
Aardappelplakjes uit de oven
bewaar

Aardappelplakjes uit de oven

30 min. bereiden
1 uur wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

olie

4 tenen

knoflook

peper en zout

30 g

boter

150 g

gemalen oude Goudse kaas

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, keukenpapier, bakkwastje

Aan de slag

1

Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes .

2

Laat de oven warm worden op 200 graden. En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.

3

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.

4

Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk. Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.

5

Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper. Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.

6

Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over. Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas. Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!

Hoe moet je schillen?

Instructievideo - 02:06 min.

Aardappelplakjes uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig