bewaar
Aardappelgratin met knolselderij
Aardappelgratin met knolselderij
bewaar

Aardappelgratin met knolselderij

Dit bijgerecht in de categorie ‘vergeten groente’ kun je een dag van te voren te bereiden.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappel

1

knolselderij

2 tenen

knoflook

125 ml

verse slagroom

100 g

geraspte gruyère

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Dit bijgerecht in de categorie ‘vergeten groente’ kun je een dag van te voren te bereiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Pers de knoflook tussen de plakjes aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie.

3

Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder het folie halverwege.

bereidingstipJe kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gratin afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.