bewaar
Paddenstoelen-aardappelgratin
Paddenstoelen-aardappelgratin
bewaar

Paddenstoelen-aardappelgratin

25 min. bereiden
50 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

paddestoelenmelange

4 el

olijfolie

500 g

aardappelen

2 tenen

knoflook

1 bekertje

slagroom

2 tl

olijfolie met witte truffelextract

Dit heb je nodig

  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes (Ø 10 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de ovenschaaltjes.

2

Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de paddenstoelen. Verdeel de knoflook ertussen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie.

3

Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder halverwege het folie. Druppel voor serveren de truffelolie erover.