bewaar
Paddestoelenomeletjes
Paddestoelenomeletjes
bewaar

Paddestoelenomeletjes

35 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

champignons

1

sjalotje

4 takjes

peterselie

6

eieren

1 bekertje

slagroom

zout en peper

3 eetlepels

boter of margarine

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • garde

Aan de slag

1

Eerst wat snijden en kloppen... Eén: champignons veeg je schoon met keukenpapier dan snij je ze in plakjes. Twéé: ui pel je, dan snij je 'm in kleine stukjes. Drie: boven een kommetje knip je de peterselie fijn. Vier: eieren, slagroom en 1 theelepel zout doe je in een andere kom en je klopt het met de garde goed door elkaar.

2

Tijd om te bakken... Verhit 1 eetlepel boter in de koekenpan en bak de stukjes ui ongeveer 1 minuut. champignonplakjes erbij en bak ze 5 minuten zachtjes mee. Af en toe schep je ze even om, want alle plakjes willen bakken. Strooi er wat zout en peper en de helft van de peterselie over.

3

Verhit in een andere koekenpan 1/2 eetlepel boter en schep met een soeplepel 1/4 van het eimengsel in de pan. Bak de omelet op niet al te hoog vuur tot de bovenkant niet meer glibberig is. Keer de omelet en bak ook de andere kant nog enkele seconden. Voorzichtig laat je hem uit de pan op een bord glijden. (Leg een ander bord erop om hem warm te houden.) Zo bak je nog 3 omeletten.

4

Op vier borden leg je 4 omeletten. Verdeel het champignonmengsel erover en klap ze met je handen dubbel. Beetje peterselie erover. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddestoelenomeletjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig