Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling
bewaar
bewaar

Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

1 uur 15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Sjalot pellen en heel fijnsnipperen. Ei loskloppen. Vel van worst met scherp mes in lengte doorsnijden, vulling eruit halen en in kom doen. Blaadjes tijm erboven van takjes rissen. Citroen goed schoonboenen en schil boven vlees raspen.Ei en sjalot toevoegen en alles goed mengen.Fricandeau aan één korte kant tot ca. 2 cm van wand insnijden zodat zak ontstaat. Vlees aan binnenkant bestrooien met zout en peper en vullen met worstmengsel. Vlees met cocktailprikkers goed dichtsteken. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Vlees bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees rondom dichtschroeien en met deksel schuin op pan in ca. 40 minuten gaar braden regelmatig keren. Vier borden voorverwarmen. Vlees op plank leggen en onder aluminiumfolie ca. 10 minuten laten rusten. Door braadvet cognac en 1 dl water roeren aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Vlees in plakken snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen. Beetje jus erover schenken. Rest van jus in juskom apart erbij geven. Serveren met roast potatoes en cranberry-appelcompote.

algemeenIs er braadworstvulling over, voeg dan een beetje paneermeel toe en maak er kleine balletjes van. Bak de balletjes de laatste 5 minuten met de kalkoenfricandeau mee. U kunt voor de braadworstvulling ook runderbraadworst gebruiken. De braadworsten, ei en boter zijn ook verkrijgbaar van AH Biologisch.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig