bewaar
Estoufade
Estoufade
bewaar

Estoufade

3 uur 20 min. bereiden
109waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

doorregen runderlappen

7

sjalotjes

50 g

boter of margarine

2 tenen

knoflook

zout en peper

2 eetlepels

bloem

1 dl

rode wijn

1 takje

tijm

2 takjes

peterselie

2

laurierblaadjes

250 g

kastanjechampignons

100 g

magere spekreepjes

1 blikje

tomatenpuree

2 eetlepels

cognac

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • paktouw

Aan de slag

Runderlappen op kamertemperatuur laten komen. Sjalotjes grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees ca. 2 minuten bakken. Sjalot toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen. Wijn en zoveel warm water langs rand van pan erbij schenken dat vlees net onderstaat. Kruiden met touwtje bij elkaar binden en aan vlees toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vlees afgedekt op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In koekenpan spekreepjes op laag vuur langzaam uitbakken, paddestoelen toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Paddestoelenmengsel, tomatenpuree en cognac door vlees scheppen en doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.