bewaar
Hazenpeper
Hazenpeper
bewaar

Hazenpeper

2 uur 45 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

2 tenen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

4

hazenachterbouten

zout

versgemalen peper

50 g

boter of margarine

100 g

spekreepjes

2½ dl

rode wijn

1 pot

wildfond

3 takjes

tijm

2

laurierblaadjes

2

kruidnagels

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Haas bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Spekreepjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Met schuimspaan op bord scheppen. In bakvet haas rondom bruin bakken. Met schuimspaan naast spekjes leggen. In bakvet ui en bleekselderij ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Stukken haas erin leggen. Spekjes, tijm, laurier en kruidnagels toevoegen. Met deksel schuin op pan haas in ca. 2 uur zachtjes gaar stoven. Haas met schuimspaan in schaal leggen en warm houden. Op hoog vuur vocht inkoken tot een dunne saus. Saus over haas schenken. Serveren met aardappelpuree en rode kool.