bewaar
Ribeye in merlot
Ribeye in merlot
bewaar

Ribeye in merlot

45 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teentje

knoflook

1 takje

tijm

1 bakje

shii-takes

1½ dl

rode wijn

2 eetlepels

olie

4 schaaltjes

ribeye

3

sjalotjes

30 g

boter of margarine

1 dl

vleesfond

(versgemalen) peper

zout

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen en met bolle kant van eetlepel in schaal pletten. Tijm boven knoflook fijn knippen. Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en grote exemplaren halveren. Shii-takes, wijn en 1 eetlepel olie aan knoflook toevoegen en door elkaar roeren. Vlees erin leggen en ca. 15 minuten marineren, af en toe omscheppen. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.

2

Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In steelpan 1/2 eetlepel boter smelten en sjalotjes in ca. 3 minuten op laag vuur glazig bakken. Marinade (met shii-takes) en vleesfond toevoegen. In ca. 5 minuten shii-takes zacht laten worden en marinade tot helft laten inkoken. Intussen (grill)pan heet laten worden. Rest van olie en boter verhitten. Vlees in ca. 10 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op vier (voorverwarmde) borden leggen. Bestrooien met zout en peper. Ingekookte marinade met shii-takes aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Merlot-jus en shii-takes over vlees verdelen. Serveren met frites en gemengde salade.