Ribeye in merlot

argentijns
hoofdgerecht
4 personen
3
11
Advertentie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- 1 bakje shii-takes (100 g)
- 1½ dl rode wijn
- 2 eetlepels olie
- 4 schaaltjes ribeye (` ca. 150 g)
- 3 sjalotjes
- 30 g boter of margarine
- 1 dl vleesfond
- (versgemalen) peper
- zout
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Knoflook pellen en met bolle kant van eetlepel in schaal pletten. Tijm boven knoflook fijn knippen. Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en grote exemplaren halveren. Shii-takes, wijn en 1 eetlepel olie aan knoflook toevoegen en door elkaar roeren. Vlees erin leggen en ca. 15 minuten marineren, af en toe omscheppen. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
- Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In steelpan 1/2 eetlepel boter smelten en sjalotjes in ca. 3 minuten op laag vuur glazig bakken. Marinade (met shii-takes) en vleesfond toevoegen. In ca. 5 minuten shii-takes zacht laten worden en marinade tot helft laten inkoken. Intussen (grill)pan heet laten worden. Rest van olie en boter verhitten. Vlees in ca. 10 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op vier (voorverwarmde) borden leggen. Bestrooien met zout en peper. Ingekookte marinade met shii-takes aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Merlot-jus en shii-takes over vlees verdelen. Serveren met frites en gemengde salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 3 g
- vet 26 g