bewaar
Hazenpeper
Hazenpeper
bewaar

Hazenpeper

Heerlijk stoofgerecht van hazenachterbout en donker bier. Daar kan hachee niet aan tippen!

30 min. bereiden
2 uur wachten
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1200 g

hazenachterbouten

60 g

ongezouten roomboter

75 g

magere spekreepjes

3 el

tarwebloem

2½ dl

trappistenbier (Westmalle dubbel)

2 el

jonge jenever

380 ml

gevogeltefond

1 teen

knoflook

1 takje

verse tijm

1

gedroogde laurierblaadjes

1 tl

kristalsuiker

10

sjalotjes

Heerlijk stoofgerecht van hazenachterbout en donker bier. Daar kan hachee niet aan tippen!

Aan de slag

1

Pel de ui en snipper fijn. Spoel de hazenbouten af met koud water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de bouten met peper en zout. Verhit in een grote braadpan 2/3 van de boter en bak de bouten in porties in ca. 10 min. rondom bruin. Neem de bouten uit de pan.

2

Bak de spekreepjes en ui ca. 3 min. zachtjes in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk het bier, de jenever en fond erbij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de hazenbouten, tijm, laurier, helft van de suiker en peper toe. Stoof de hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar. Keer af en toe.

3

Pel intussen de sjalotjes en halveer ze. Verhit in een koekenpan de rest van de boter. Bak de sjalotjes met wat zout en de rest van de suiker in ca. 10 min. zachtjes lichtbruin. Roer de sjalotjes door de hazenpeper en stoof ca. 5 min. mee. Verwijder de tijm en laurier. Breng de hazenpeper op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.