bewaar
Coq au vin blanc
Coq au vin blanc
bewaar

Coq au vin blanc

Een klassieke bourgondische stoofpot die altijd een hit blijft.

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6

kippenpoten

4 el

tarwebloem

25 g

ongezouten roomboter

2

uien

300 g

winterpeen

4 tenen

knoflook

175 g

champignons

200 g

magere gerookte spekreepjes

1 blaadje

gedroogde laurierblaadjes

1 fles

droge witte wijn

1

kippenbouillontablet

7.5 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • braadpan

Een klassieke bourgondische stoofpot die altijd een hit blijft.

Aan de slag

1

Bestrooi de kip rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kip in 2 delen op middelhoog vuur in ca. 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan en giet het bakvet af.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en veeg de champignons schoon. Bak het spek, de knoflook, ui, peen, laurier en champignons 5 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de wijn en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Leg de kip in de pan en laat 1 uur en 30 min. op laag vuur garen. Neem de kip uit de pan en pluk het vlees in grote stukken van de botten. Doe terug in de pan. Snijd de peterselie fijn. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het laurierblad en bestrooi met de peterselie.

bewaartipJe kunt de coq au vin 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. Bestrooi voor het serveren met peterselie.

Coq au vin blanc

Een klassieke bourgondische stoofpot die altijd een hit blijft.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig