bewaar
Snelle coq au vin blanc
Snelle coq au vin blanc
bewaar

Snelle coq au vin blanc

Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop!

30 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bleekselderij

350 g

grote winterpeen

1

ui

8 g

verse tijm

75 g

gerookte spekreepjes

400 g

scharrelkipdijfilet

100 ml

witte wijn

200 ml

verse slagroom

800 g

aardappelpuree met boter

Dit heb je nodig

  • magnetron

Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop!

Aan de slag

1

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en snipper de ui. Ris de helft van de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.

3

Voeg de groenten en takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de wijn erbij en voeg na 1 min. de slagroom en kip toe. Stoof met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

4

Bereid ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Garneer de coq au vin met de rest van de tijm en serveer.

tip

variatietipVervang de tijm door 6 takjes verse dragon (alleen de blaadjes).