bewaar
Rodewijnsaus
Rodewijnsaus
bewaar

Rodewijnsaus

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

20 min. bereiden
131waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

100 g

wortel

100 g

prei

250 ml

rode wijn

150 ml

gevogeltefond

5 g

verse tijm

2

takjes rozemarijn

1

gedroogde laurierblaadjes

30 g

ongezouten roomboter

1 el

tarwebloem

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.

2

Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met biefstuk of ribeye.

Rodewijnsaus

Instructievideo - 00:41 min.