Ro­de­wijn­saus

Deze rode-wijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Deze rode-wijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder. 4 personen
3 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.
  2. Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met biefstuk of ribeye.

video

Saus mon­te­ren

Instructievideo - 00:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Rodewijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­wijn­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g wortels
  • 100 g preien

Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken.

2
2
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml gevogeltefond
  • 5 g tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblaadje

Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook.

3
3

Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken.

4
4
  • 30 g boter
  • 1 el bloem

Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.

5
5

Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe.

6
6

Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met biefstuk of ribeye.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.