Wit­te­wijn­saus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

(3) waardeer
bijgerecht Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en doe samen met de wijn en fond in een hapjespan. Breng aan de kook en laat tot ongeveer de helft inkoken. Verhit ondertussen een pan met dikke bodem en smelt op laag vuur de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 3 min. gaar worden (roux).
  2. Neem de pan van het vuur en zeef het wijn-fondmengsel erboven. Roer goed door en voeg de slagroom toe. Laat de saus al roerend op laag vuur 2-3 min. inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde zalm en fijngesneden verse peterselie of dragon.

bewaartip:

Je kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Wittewijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te­wijn­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 ml gevogeltefond

Snipper de sjalot en doe samen met de wijn en fond in een hapjespan. Breng aan de kook en laat tot ongeveer de helft inkoken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 15 g ongezouten boter
  • 1 el tarwebloem

Verhit ondertussen een pan met dikke bodem en smelt op laag vuur de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 3 min. gaar worden (roux).

3
3

Neem de pan van het vuur en zeef het wijn-fondmengsel erboven.

4
4
  • 125 ml verse slagroom

Roer goed door en voeg de slagroom toe.

5
5

Laat de saus al roerend op laag vuur 2-3 min. inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde zalm en fijngesneden verse peterselie of dragon.

bewaartip:

Je kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.