bewaar
Aspergesaus
Aspergesaus
bewaar

Aspergesaus

In 15 minuten een aspergesaus op tafel zetten? In dit recept doe je dat met slagroom, bieslook en witte wijn. Haal de asperges maar vast in huis!

15 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

6 porties

1

groentebouillontablet

250 ml

kokend water

1

sjalot

7 g

verse bieslook

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

50 ml

droge witte wijn

75 ml

verse slagroom

Aan de slag

1

Laat het blokje groentebouillon oplossen in het kokende water. Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn.

2

Smelt de boter met de sjalot in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter licht begint te verkleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.

3

Voeg op laag vuur, al roerend met een garde, de wijn toe en kook 1 min. Voeg vervolgens de bouillon in scheuten toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige is opgenomen. Houd 1 el slagroom (per 6 porties) achter en voeg de rest van slagroom toe aan de saus. Laat op laag vuur, al roerend, ca. 5 min. zachtjes koken.

4

Roer van het vuur af de rest van de slagroom en bieslook erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aspergesaus

In 15 minuten een aspergesaus op tafel zetten? In dit recept doe je dat met slagroom, bieslook en witte wijn. Haal de asperges maar vast in huis!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig