bewaar
Witte-wijnsaus
Witte-wijnsaus
bewaar

Witte-wijnsaus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

35 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

250 ml

droge witte wijn

1 snufje

witte peper

50 g

ongezouten roomboter

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

Aan de slag

Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken. Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan. Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.

tip

combinatietipServeer bij gepocheerde witte vis.