Witte-wijnsaus
Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 ml verse slagroom
- 250 ml droge witte wijn
- 1 snufje witte peper (versgemalen)
- 50 g ongezouten roomboter (ijskoud)
Advertentie
Bereiden
Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken. Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan. Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.
combinatietip:
Serveer bij gepocheerde witte vis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 25 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Witte-wijnsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witte-wijnsaus
- 250 ml verse slagroom
- 250 ml droge witte wijn
Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken.
- 1 snufje witte peper
Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- 50 g ongezouten roomboter
Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan.
Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.
combinatietip:
Serveer bij gepocheerde witte vis.