bewaar
Zalm met wittewijnsaus
Zalm met wittewijnsaus
bewaar

Zalm met wittewijnsaus

Onze favoriete manier om een vers stuk roze zalm te bereiden.

40 min. bereiden
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

2 takjes

verse peterselie

½ fles

droge witte wijn

200 ml

visfond

250 ml

verse slagroom

25 g

ongezouten roomboter

600 g

verse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • grillpan

Onze favoriete manier om een vers stuk roze zalm te bereiden.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.

2

Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.

3

Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.

tip

bewaartipDe saus kan ca. 2 dagen bewaard worden.

Vis grillen

Instructievideo - 00:43 min.