Zalm met wittewijnsaus
Onze favoriete manier om een vers stuk roze zalm te bereiden.
Ingrediënten
4 personen
1
sjalot
2 takjes
verse peterselie
½ fles
droge witte wijn
200 ml
visfond
250 ml
verse slagroom
25 g
ongezouten roomboter
600 g
verse zalmfilets
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.
Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Vis grillen
Instructievideo - 00:43 min.
Zalm met wittewijnsaus
Onze favoriete manier om een vers stuk roze zalm te bereiden.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.
Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.
bewaartip:De saus kan ca. 2 dagen bewaard worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 sjalot
2 takjes verse peterselie
½ fles droge witte wijn
200 ml visfond
250 ml verse slagroom
25 g ongezouten roomboter
600 g verse zalmfilets
Dit heb je nodig
grillpan