bewaar
Klassieke rodewijnsaus
Klassieke rodewijnsaus
bewaar

Klassieke rodewijnsaus

Deze saus is heerlijk bij biefstuk, entrecote of ander rood vlees.

45 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2

sjalotten

1

gedroogde laurierblaadjes

380 ml

vleesfond

400 ml

volle rode wijn

2 takjes

verse tijm

100 g

ongezouten roomboter

Deze saus is heerlijk bij biefstuk, entrecote of ander rood vlees.

Aan de slag

1

Pel de knoflook en de sjalotten en snipper de sjalotten heel fijn. Fruit de sjalot 5 min. in de boter in een wijde (saus)pan. Schep de knoflook, de tijm en de laurier door de sjalot. Schenk het vleesfond en de wijn in de pan en breng het aan de kook.

2

Laat de saus ca. 15 -20 min. tot de helft inkoken. Schenk boven een andere pan de ingekookte saus door een fijne (punt)zeef. Verhit de saus opnieuw tot het kookpunt en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Snijd de ijskoude boter in klontjes.

3

Neem de pan van het vuur en klop met een garde de boterklontjes in gedeeltes door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus warm op een vlamverdeler of au bain marie, maar laat de saus niet meer koken.

tip

serveertipServeren met gebakken entrecote of biefstuk en aardappel puree.