bewaar
Klassieke rodewijnsaus
Klassieke rodewijnsaus
bewaar

Klassieke rodewijnsaus

Deze saus is heerlijk bij biefstuk, entrecote of ander rood vlees.

45 min. bereiden
164waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    1 teen

    knoflook

    2

    sjalotten

    1

    gedroogde laurierblaadjes

    380 ml

    vleesfond

    400 ml

    volle rode wijn

    2 takjes

    verse tijm

    100 g

    ongezouten roomboter

    Deze saus is heerlijk bij biefstuk, entrecote of ander rood vlees.

    Aan de slag

    1

    Pel de knoflook en de sjalotten en snipper de sjalotten heel fijn. Fruit de sjalot 5 min. in de boter in een wijde (saus)pan. Schep de knoflook, de tijm en de laurier door de sjalot. Schenk het vleesfond en de wijn in de pan en breng het aan de kook.

    2

    Laat de saus ca. 15 -20 min. tot de helft inkoken. Schenk boven een andere pan de ingekookte saus door een fijne (punt)zeef. Verhit de saus opnieuw tot het kookpunt en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Snijd de ijskoude boter in klontjes.

    3

    Neem de pan van het vuur en klop met een garde de boterklontjes in gedeeltes door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus warm op een vlamverdeler of au bain marie, maar laat de saus niet meer koken.

    serveertipServeren met gebakken entrecote of biefstuk en aardappel puree.