bewaar
Klassieke mosselen
Klassieke mosselen
bewaar

Klassieke mosselen

Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!

20 min. bereiden
210waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

verse mosselen

2

sjalotten

50 g

ongezouten roomboter

30 g

verse peterselie

1 takje

verse tijm

1

gedroogde laurierblaadjes

20 ml

droge witte wijn

1 el

wittewijnazijn

Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!

Aan de slag

1

Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken.

2

Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterblokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 min. koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen.

3

Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie.

combinatietipLekker erbij stokbrood.