bewaar
Mosselen met kerrie-wijnsaus
Mosselen met kerrie-wijnsaus
bewaar

Mosselen met kerrie-wijnsaus

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

droge witte wijn

2 eetlepels

boter

2 eetlepels

kerriepoeder

1 kg

mosselen

½ zakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillmand

  • barbecue

Aan de slag

In steelpan op laag vuur of op barbecue wijn, boter en kerriepoeder verwarmen tot boter gesmolten is. Saus in warmtebestendig kannetje schenken. Mosselen in goed ingevette grillmand uitspreiden en op barbecue 3 min. grillen. Mand af en toe schudden. Voorzichtig deel van wijnsaus in geopende mosselen druppelen. Grillmand met royaal aluminiumfolie afdekken en mosselen nog 2 min. grillen. Mosselen in schaal overdoen. Rest van saus erover schenken en peterselie erover strooien. Lekker met (op barbecue warm gemaakt) stokbrood.

tip

algemeenDe grillmand kan ook worden afgedekt met een royale halfronde deksel of een grote wok. Met aluminiumfolie gaat het afdekken het makkelijkst als er een halfronde bol van wordt gevouwen die over de mand past.