Ra­gout van mos­se­len

(19) waardeer
hollands voorgerecht 4 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die openstaan. Verhit 15 g boter in een grote pan en bak de groenten 2 min. Draai het vuur hoog en voeg de mosselen en wijn toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Verwijder beschadigde en ongeopende schelpen. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp. Houd een paar mosselen in de schelp achter voor garnering.
  2. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed door elkaar met een garde of houten lepel en laat dit mengsel (roux) op laag vuur 5 min. zacht bakken. Schenk 500 ml kookvocht en de slagroom bij de roux en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur binden. Voeg de mosselen en fijngesneden dille toe en breng op smaak met peper en weinig zout.
  3. Serveer de ragout in de bakjes. Garneer met wat mosselen in de schelp en een takje dille.
video

Mos­se­len ma­ken

kookles - 04:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.