bewaar
Romige mosterdsoep met verse mosselen
Romige mosterdsoep met verse mosselen
bewaar

Romige mosterdsoep met verse mosselen

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

verse mosselen

250 ml

witte wijn

40 g

boter

3 eetlepels

Franse mosterd

40 g

bloem

300 ml

visbouillon (van tablet)

250 ml

koksroom

3

bosuitjes

Aan de slag

Mosselen wassen en uitzoeken, kapotte exemplaren weggooien. Mosselen in wijn koken tot schelpen open gaan. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen. Mosselen uit schelp halen. Ongeveer 12 mooie mosselen in schelp laten zitten. In soeppan boter laten smelten, mosterd toevoegen en 1 min. meewarmen. Bloem toevoegen en goed roeren tot vaste massa ontstaat. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met garde stevig roeren tot gebonden saus ontstaat. Opgevangen kookvocht erdoor roeren en aan de kook brengen. Room erdoor roeren en nog 1 min. laten doorkoken. Gepelde mosselen toevoegen. Bosui in ringetjes snijden. Soep in vier borden scheppen en met mosselen in schelp garneren. Met bosui bestrooien