bewaar
Mosterdsoep
Mosterdsoep
bewaar

Mosterdsoep

Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.

25 min. bereiden
670waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

1 teen

knoflook

1

sjalot

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

700 ml

kraanwater

1½

kippenbouillontablet

1 dl

droge witte wijn

1 dl

verse slagroom

2 el

dijonmosterd

1 tl

kristalsuiker

2 takjes

verse peterselie

Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.

Aan de slag

1

Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.

2

Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg 300 ml water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.

3

Voeg de bouillontabletten, wijn en nog 400 ml water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.