bewaar
Romige kaassoep
Romige kaassoep
bewaar

Romige kaassoep

15 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

20 g

boter of margarine

25 g

bloem

1 flesje

witte wijn

1½

groentebouillontablet

1 zakje

geraspte pittige kaas

1 bekertje

slagroom

nootmuskaat

2

bosuitjes

Aan de slag

In (soep)pan boter laten smelten. Bloem erbij doen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot gladde saus ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 0,5 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen. Kaas in soep laten smelten en room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Soep serveren in kommen met ringetjes bosui. Lekker met soepstengels.