bewaar
Zwitserse kaassoep
Zwitserse kaassoep
bewaar

Zwitserse kaassoep

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

1

ui

50 g

boter

50 g

bloem

1 theelepel

gedroogde dragon

5 dl

melk

3

kruidenbouillontabletten

2 dl

droge witte wijn

250 g

geraspte emmentaler

1 eetlepel

citroensap

125 ml

slagroom

75 g

rucolasla

Aan de slag

In (soep)pan boter verhitten, ui 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem en dragon toevoegen en 1 minuut meebakken (bloem mag niet donker kleuren). Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kruidenbouillontabletten erboven verkruimelen. Wijn en 1 1/2 liter kokend water toevoegen en soep aan de kook brengen. Kaas in gedeelten door soep mengen en al roerend laten smelten. Blijven roeren tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Op smaak brengen met peper. Eventueel citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Slagroom halfstijf kloppen. Soep overdoen in terrine en op rechaud warmhouden. Slagroom en rucola in kommetjes op buffet zetten, voor garnering.