bewaar
Cashewnotensoep
Cashewnotensoep
bewaar

Cashewnotensoep

25 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stengels

bleekselderij

100 g

ongezouten cashewnoten

35 g

boter

25 g

bloem

2

kruidenbouillontabletten

1 bekertje

slagroom

125 ml

droge witte wijn

zout en peper

½ zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen. Lekker met geroosterd witbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cashewnotensoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig